Pancettasalat

Hurtig frokost eller aftensmad

Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

  • 70 g pancetta
  • ½ Icebergsalat
  • 2 spsk olivenolie Ekstra jomfru
  • 1 tsk senep
  • 3 spsk balsamico eddike
  • 50 g parmesanost

Sådan gør du

Salaten

  1. Køb pancettaen i et stykke og skær den ud i terninger på ca. 1 x 1 cm og steg dem på en pande med lidt olivenolie til den pancettaen er sprød.

  2. Imens pancettaen steger skylles og skæres icebergsalaten og kommes op i en skål. Parmesanosten skæres i strimler med en kartoffelskræller og ligger klar til at toppe salaten med.

Dressing

  1. Tag pancettaen af panden og læg den oveni salaten. Kom panden tilbage på blusset og kom en tsk. sennep på panden. Det vil syde lidt, så rør derfor godt rundt. Kom herefter rødvinseddike i og rør nu godt til. Når dressingen har samlet sig hældes den over salaten.

  2. Kom halvdelen af parmesanen i salaten og rør rundt. Resten kommer over salaten som pynt.