Tomatsuppe

Tomatsuppe

Her i disse kolde dag er det dejligt med en omgang tomatsuppe. Normalt ville jeg jo have lavet et gode langtidshævede boller til, men når man kører LCHF eller KETO, så bliver det med knas på toppen. Jeg prøvede 3 muligheder:
1) Chiacrackers (som blev knust)

2) Gammeldavs flæskesvær (jeg valgte at købe dem i Føtex

3) Græskarkernedrys

Det er en drøm af en suppe, og man bør lave disse supper selv lidt oftere for det er arbejdet værd. Desuden genopdagede jeg, at det jo ikke tager så lang tid og egenlig er super nemt.

Tomatsuppe

Ret Forret

Ingredienser

  • ½ gult løg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g cherry tomater
  • 200 g tomat passata
  • ½ dl piskefløde
  • dl vand
  • ½ dl cremefraiche
  • 4 basilikumblade
  • salt og peber
  • 2 tsk smør

Sådan gør du

  1. Hak løgene og steg løg og peberfrugten der er skåret i skiver i lidt smør i en lille gryde.

  2. Tilsæt hvidløg i skiver samt tomat passata og cherry tomaterne skåret i skiver. Tilsæt derefter vand og krydderier og lad blandingen blive homogen (ca. 5-10 min.)

  3. Kom så fløde, cremefraiche og basilikumbladene i gryden og rør godt rundt. Du kan nu vælge om du vil servere suppen som Når det hele er varmet godt igennem så serveres tomatsuppen med brød eller knas på toppen.



2 thoughts on “Tomatsuppe”

    • Hej Mette
      Det var fantastisk – bl.a. fordi det gav den dejlige crunch. Jeg må indrømme at jeg puttede dem i lidt efter lidt, så de ikke blev bløde.
      Men det salte op imod det andet var gude skønt.
      Du må undskylde at jeg ikke har besvaret før, men jeg har haft problemer med hjemmesiden, så jeg ikke kunne besvare.
      Rigtig god fornøjelse med tomatsuppen (og flæskesværen).
      Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *