Sesamknækbrød

Sesamknækbrød

Fik besøg af nogle veninder fra mit kor til en filmaften. Vi skulle se The Greatest Showman. Vi havde bestemt os for et sammenskudsgilde. Som altid endte det op med en skøn blanding af tapas. Der var parmaskinke, robiola, cacciatore pølse, hummus, masser af lækre grøntsagsstenger, chips med dip, tapernader og lækkert brød fra Lagkagehuse. Jeg havde lavet disse LCHF sesamknækbrød, super simple, men lang tid i ovnen.

Sesamknækbrød er lidt tykkere end de sædvanlige frøknækbrød. Hvis man vil, er det også muligt at lave dem meget tykke, så de kommer til at ligne rigtige knækbrød, men så er tiden i ovnen meget længere.

Prøv dig frem indtil du har de sprødeste knækbrød – det er svært at sige, hvor længe de skal stå i ovnen, men prøv dig frem.

For andre smagsvariationer, så prøv dem med fx 50 g reven ost ned i dejen eller med fennikelfrø, rosmarin eller spidskommen.

Sesamknækbrød

Ingredienser

  • 3 dl sesamfrø
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 dl pofiber
  • 1-3 tsk fiberhusk
  • 1 dl vand
  • 2 æg M størrelse
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  1. Bland alle frøene og hæld vand over, så det dækker frøene. Stil det på dit køkkenbord indtil næste dag.

  2. Sæt ovnen på 150 grader (varmluft)

  3. Hæld vandet fra frøene gennem en sæt si. Hæld alle frøene tilbage i skålen og tilsæt en dl. vand. Bland pofiber, fiberhusk, æg og salt ned til frøene. Stil blandingen til side i 10-15 min. og hvis dejen stadig er for tynd, så tilføj lidt mere husk.

  4. Kom bagepapir på en bageplade og spred dejen ud på bagepladen i enten et tyndt lag eller hvis du vil have tykkere knækbrød i et tykkere lag. Kom evt. lidt ekstra salt på toppen eller krydderier alt efter din smag.

  5. Sæt bagepladen ind i ovnen i 20 minutter og tage herefter pladen ud og skær knækbrødene i passende stykker. Sænk temperaturen til 120 grader og lad bagepladen stå i 40 min. mere (hvis det er tynde knækbrød).

  6. Tag knækbrødene ud og hvis de føles tørre hele vejen igennem, så er de færdige. Du kan også lade dem stå i den slukkede ovn med lågen lidt åben indtil ovnen er kold. Hvis de stadig ikke har fået nok, så giv knækbrødene lidt mere varme på 120 grader indtil de er ok. 

    Du kan også prøve at vende knækbrødene og bage dem med bunden opad.

 

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering