Romerske artiskokker

Romerske artiskokker

Denne opskrift er nok min favorit blandt italienske opskrifter “Carciofi alla romana” og første gang jeg blev præsenteret for denne guddommelige spise var da min svigermor Onelia lavede 10 stks. hvoraf min mand fik 2, mine svigerforældre en hver og jeg spiste vel resten. Det var kærlighed ved første mundfuld. Artiskokker er bedst i tidligt forår. Her er de stadig bløde og der er ikke så meget fehår/uld i bunden af blomsten. Så det er på dette tidspunkt at der skal være artiskokgilde.

Romerske artiskokker

Ret Tilbehør
Køkken Italiensk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Tine Willer

Ingredienser

  • 4 artiskokker
  • 1 citron
  • 1 bundt mynte
  • ca. ½ l olivenolie
  • ca. ½ l vand
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. PIl de yderste blade af artiskokken, så man kommer ind til de bløde blade. Skræl stilken og trim rund om stilken.
    Artiskok skrællet stilk
  2. Skær toppen af artiskokken for at fjerne de stikkende toppe af bladene.
    Artiskoktoppen af
  3. Rens stilkene ved at skrælle dem helt ind til den bløde midte. Artiskokker er lidt som bladselleri, så man kan tage lidt af ad gangen i lange strimler. Disse lægges også i skålen med vand.
    Artiskokstilken
  4. Forbered en skål med vand og pres den halve citron ned i vandet og læg den ned i skålen. Den anden halvdel bruges til at smørre hænderne ind i, så de hænderne ikke tager farve af artiskokkerne. Læg de rensede artiskokker ned i vandet en efter en og læg et stykke køkkenrulle over, så artiskokkerne ikke rager op over vandoverfalden.
    Artiskokker i vand med citronsaft og citron
  5. Hak mynten groft og hvidløsfedene fint - bland dem med salt og peber. Dette skal bruges til fyld i artiskokkerne.
    Fyld til artiskokkerne
  6. Fyld artiskokmidten med myntefyldet og sæt dem i en kasserolle/lille gryde med hovederne nedad.
    Fyldning af artiskokker
  7. Fyld kasserollen/gryden med olivenolie, så det halvt op omkring artiskokkerne.
    Vand på artiskokkerne
  8. Herefter fyldes op med vand så væsken står helt op til hvor stilken starter. Artiskokkerne koger i 30 min. ved svag varme indtil de er møre. Prøv at stikke med en skarp urtekniv, de skal føles som hvis man stak ned i smør.
    Vand og olivenolie hældt på artiskokkerne
  9. Den færdig artiskok serveres som tilbehør til alle mulige retter, men kan også spises alene med et godt brød til.
    Det færdige resultat - Romerske artiskokker


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering