Parmesanchips med pære – skøn lille starter

Parmesanchips med pære – skøn lille starter

Her får du en rigtig god og overraskende forret/starter til dit gæstbord, men det er også en dejlig godbid til en hyggeaften foran fjernsynet. Det er nemt og enkelt, men du vil få rigtig mange komplimenter fra dine gæster. Parmesanchips kan også bruges som tilbehør til supper og andre retter – se bl.a. min broccolisuppe med bacon og parmesanchips.

Jeg mødte denne gode starter på vores favorit restaurant i min mands fødeby, Grottaferrata der ligger 25 km sydvest for Rom. Restauranten hedder Mangiafuogo og her laves de skønneste retter og de er kendt for de gode kød- og grøntsagsretter der tilberedes over åben ild.

Parmesanchips med pære

Ret Forret

Ingredienser

  • 50 g parmesan
  • ½ pære
  • ny kværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og sæt den på 160 grader

  2. Riv parmesanosten og gerne på den grove side af rivejernet.

  3. Kom bagepapir på en bageplade og så kan du så vælge om du vil bruge en metalring, hvor du drysser den revne parmesan ned i, så du får en skarp kant. Men jeg plejer bare at lægge parmesanen ud i en cirkel og så skubber jeg kanterne ind, så det bliver en rund cirkel.

  4. Sæg pladen i ovnen og bag chipsene i ca. 5-6 minutter. Du skal holde godt øje med chipsene, da det hurtigt kan gå galt og at de bliver mørke og det må de ikke.

  5. Når parmesanchipsene er lavet, så tag bagepladen ud og sæt chipsene til at køle på bagepapiret. Når de er kolde så er de klar til at blive fjernet fra bagepapiret.

  6. Mens parmesanchipsene køler, så skær pæren ud i skiver. Lige før serveringen så læg skiverne ovenpå parmesanchipsene og drys med meget lidt groft sort peber.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *