Pancettasalat

Pancettasalat

Ofte har man brug for en hurtig frokost eller aftensmad og denne pancettasalat opfylder dette krav. Man kan næsten ikke nå at smørre en ostemad hurtigere end at lave denne salat. Pancetta kan købes i italienske supermarkeder rundt omkring i landet.

For at kunne lave denne pancettasalat, har jeg købt min pancetta hos SuperMarco ved Vasbygade. Her kan man få pancettaen både i blok og i rulle. Jeg har foretrukket blokken, da jeg finder den nemmere at skære ud i terninger. Hvis du elsker italiensk mad, så kan jeg varmt anbefale at besøge denne fantastiske butik. Her finder du alt fra kager, is, frostvarer, delikatesseafdeling, vin, vand, sodavand. Ja, jeg kunne blive ved. Du kan også planlægge at indtage din frokost her, idet stedet har deres egen lille Tavola Calda, hvor de servere lidt varme retter, desserter, kage og kaffe. Prøv det.

Hvis man ikke kan finde pancetta kan bacon sagtens bruges i stedet, men køb et helt stykke og undgå helst de små bacon i tern, da disse stykker er lidt for små.

Her har jeg brugt icebergsalat, men man kan sagtens bruge en blandet salat fra pose e.l.

Pancettasalat

Hurtig frokost eller aftensmad

Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

  • 70 g pancetta
  • ½ Icebergsalat
  • 2 spsk olivenolie Ekstra jomfru
  • 1 tsk senep
  • 3 spsk balsamico eddike
  • 50 g parmesanost

Sådan gør du

Salaten

  1. Køb pancettaen i et stykke og skær den ud i terninger på ca. 1 x 1 cm og steg dem på en pande med lidt olivenolie til den pancettaen er sprød.

  2. Imens pancettaen steger skylles og skæres icebergsalaten og kommes op i en skål. Parmesanosten skæres i strimler med en kartoffelskræller og ligger klar til at toppe salaten med.

Dressing

  1. Tag pancettaen af panden og læg den oveni salaten. Kom panden tilbage på blusset og kom en tsk. sennep på panden. Det vil syde lidt, så rør derfor godt rundt. Kom herefter rødvinseddike i og rør nu godt til. Når dressingen har samlet sig hældes den over salaten.

  2. Kom halvdelen af parmesanen i salaten og rør rundt. Resten kommer over salaten som pynt.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering