Chiacrackers

Chiacrackers

Vil lave et forsøg med ikke at indtage de tunge kulhydrater, sukker og alkohol det næste stykke tid. En slags Atkins kombineret med Sense. Mit mål er at komme af med de ledsmerter jeg slås med og muligvis er dette løsningen. Nu må vi se. Det er i hvert fald et forsøg værd. Mine ledsmerter manifesterer sig mest om morgenen, hvor jeg føler mig helt stiv og har lidt problemer med at komme ned af trappen fra 1. sal, men når jeg har gået lidt rundt i 5-7 minutter, så er det overstået. Det irriterer mig dog at alderen er begyndt at trykke og derfor vil jeg prøve med en anden kost.

Jeg læset en videnskabelige artikler fra Sverige hvor man har godkendt LCHF som slankekur og hvor man ikke mener at der er videnskabeligt bevis for alle de argumenter der er imod LCHF metoden. Desuden påstår de at den kan hjælpe på fibromyralgi og ledsmerter, men med den gode side effekt at man også taber sig, så nu må vi se om dette også sker for mig.

Da jeg er et rigtigt brødmenneske, så er det en stor ting for mig at skulle undvære brød. Men heldigvis har jeg opdaget chia crackers. De er super nemme at lave og de smager himmelsk. Det er bare med at komme igang. Jeg skal i hvert fald lave dem indimellem og tror de får ben at gå på, for min mand er også blevet glad for dem.

Jeg gad ikke købe alle frøene, så jeg købte bare en frøblanding til stenalderbrød og chiafrøene havde jeg i forvejen. Jeg sorterede lige hasselnødderne og mandlerne fra og så brugte jeg de blandede frø fra posen. Du kan se opskriften nedenfor.

Chiacrackers

Antal 20 stk

Ingredienser

  • 1 dl chiafrø
  • 4,5 dl blandede frø (hørfrø, sesam, solsikke, græskar)
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  1. Start med at tænde for ovnen og stil den på 150 grader

  2. Hæld alle frøene op i en skål og hæld vandet over frøene. Rør rundt og lad frøene stå og suge væsken til sig i 10-15 minutter.

  3. Hæld herefter hele frømassen ud på en bageplade med et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir mere over massen og rul med en kagerulle så massen kommer til at fylde hele pladen og bliver fuldkommen jævnt over det hele.

  4. Inden du sætter pladen i ovnen, så lav nogle riller i massen med de 20 stykker chiacrackers. Det gør det nemmere at dele chiacrackerne når de er bagte.

  5. Bag chiacrackers i ovnen i 1 time eller 1 time og 30 minutter alt efter hvilken ovn man har. Tag dem ud når de er lidt gyldne og sprøde. lad dem tørre og knæk dem så over i rette stykker. Herefter kan du putte dem i en kagedåse eller et patentglas, så kan de holde sig i længere tid.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *