Lammekølle med rosmarin og hvidløg

Lammekølle med rosmarin og hvidløg

Nu er tiden kommet til at få en lammekølle i ovnen

En fast påsketradition er at spise lammekølle med rosmarin og hvidløg. Kort efter at køllen er sat i ovnen breder der sig en skøn duft af lam og rosmarin. Vi har nydt denne ret i mange år og dette er en dejlig nem opskrift, idet stegen passer sig selv i ovnen og kun skal ses til engang imellem. Jeg steger lammekøllen med varmluft ved 150 grader i ca. 2,5 time alt efter hvor stor lammekøllen er. Prøv denne opskrift og få den lækrest rosafarvede steg til din påskemiddag.

Lammekølle med rosmarin og hvidløg


Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 1 lammekølle (ca. 2 kg.)
  • 5 kviste rosmarin
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Lammekøllen duppes med et stykke køkkenrulle. Herefter skæres der ned i fedtet i tern. Stik nogle huller med grøntsagskniven og læg et stykke hvidløg og rosmarin ind i disse huller. Smør lammekøllen med olivenolie, salt og peber evt. lidt citronskal. Læg lammekøllen i et ovnfast fad og herefter sættes lammekøllen midt i ovnen og der hældes 1½ dl vand ned i bradepanden. Sæt et stegetermometer i køllen langs benet og når den måler 55 grader, så er køllen færdig.
  2. Lammekøllen tages ud af ovnen og dækkes med et stykke staniol, og får endnu 20 minutters hvile inden kødet skæres ud og serveres sammen med tilbehøret.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *