Vi spiser ofte laks og ofte lavet på samme måde, men nu har jeg forsøgt mig med en spicy udgave med kål og aubergine. Det viste sig at være en rigtig god beslutning – denne ret er fantastisk og mætter max. Som en sidegevinst, så blev retten også smuk og smagte gudeskønt.
Laks med spicy kål og aubergine
Ingredienser
Laks i staniol
- 100 g frisk laks
- 1 spsk tør hvidvin
- persillesalt
- peber
Stegte grøntsagerne
- ½ spidskål
- 1/4 aubergine
- ½ rød chili
- 1 spsk kokosolie
- 1 tsk rød karrypasta
- 1 spsk persille
- salt og peber
Sådan gør du
Tilberedning af laksen
-
Varm ovnen op til 170 grader (varmluft)
-
Lav 1 stk. staniol på en størrelse så der kan laves en lille pakke til laksen.
-
Læg 1 stk. laks på staniolen. Drys persillesalt og peber på laksen. Hæld 1 spsk hvidvin over laksen og luk pakken ved at bukke den på langs og herefter i enderne, så der lukket lufttæt til.
-
Læg laksen i et ovenfast fad og bag laksen i 20-25 minutter indtil laksen er gennemkogt.
Tilbereding af grøntsagerne
-
Skær spidskålen i tynde skiver og skær auberginen ud i smål terninger. Skær chilien over og herefter skær ned igennem chilien. Tag kernerne ud og hak chilien i små stykker. Hak også lidt persille.
-
Tag en stor pande og kom kokosolien på panden sammen med karrypastaen og chilien (gem dog lidt chili til pynt). Rist det hele i et stykke tid og herefter tilsættes kål og aubergine. Rør godt rundt og steg grøntsagerne indtil de er gennemstegte. Smag grøntsagerne til med salt og peber.
-
Anret kålen på tallerkenen og kom laksen ovenpå. Pynt med chili og persille.