Kalvesteak med blomkålsmos

Kalvesteak med blomkålsmos

Nu er der gået mos i den – blomkålsmos. Vinteren nærmer sig og man får lyst til de lidt mere tungere retter og her iblandt er mosen. Nu hvor jeg spiser efter LCHF systemet, så må jeg udskifte de gode kartofler med noget andet. Tidligere har jeg skrevet et indlæg om hvidkålsmos og nu er det blomkålsmos. Sjovt at jeg i alle disse år har spist kartoffelmos uden at tænke på at jeg kunne lave det med nogle andre grøntsager. Mario havde købt en rigtig god kalvesnitzel og han skar den ud i tynde skiver og stegte dem på panden kun krydret med salt og peber.

Imens kogte blomkålen i saltet vand i ca. 10 minutter – husk at også de mere seje dele af denne kål også kan bruges fordi det hele skal moses bagefter. Når blomkålen er klar sies vandet fra og smørret tilsættes. Blend indtil hele massen er blevet til en mos. Tilsæt salt efter smag og evt. lidt parmesanost.

Kalvesteak med blomkålsmos


Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 1 stor kalvesnitzel
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ blomkålshoved
  • vand
  • 1 spsk smør
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær kalvesnitzlen ud i tynde skiver og steg dem på en varm pande i olivenolie med salt og peber.

  2. Blomkålen sættes over med rigeligt vand (skal dække kålen) tilføj lidt salt i vandet. Lad blomkålen koge i ca. 10 minutter - prøv at stikke en gaffel i de hårde dele for at se om den er kogt.

  3. Hæld vandet fra kålen og tilsæt smørret. Blend indtil blomkålen er blevet til en mos og server med kalvesteaken skåret ud i småstykker. Pynt evt. med lidt basilikum.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *