Kålbiksemad med spejlæg

Kålbiksemad med spejlæg

Kålbiksemad er et godt alternativ til biksemad. Denne version er rigtig god og hvis du har nogle sukkerfrie rødbeder, så server dem sammen med retten. Her har jeg valgt at lave retten med kylling, men den kan også laves med andre former for kød. Tror også den vil være fantastisk med lam eller med nogle rester af en god steg.

Her på det sidste har min mand ofte lavet biksemad til aftensmad. Jeg har siddet på sidelinjen og kigget på, for jeg kan ikke spise kartoflerne.  Duften har spredt sig og det har været uudholdelig. Derfor har jeg tænkt over, hvordan jeg kunne lave noget i samme stil. Her har jeg valgt at bruge hvidkålen istedet for kartoflerne, man kan også bruge broccoli eller blomkål.

Kålbiksemad med spejlæg

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 14 minutter
Samlet tid 29 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

  • 100 g kylling i tern
  • 150 g hvidkål
  • ½ gult løg
  • 30 g smør
  • 50 g spinat
  • 1 æg

Sådan gør du

  1. Skær hvidkålen og løg i tynde skiver. Skær kyllingebrystet i tern.

  2. Kom 15 g smør på panden og steg kyllingestykkerne i smørret indtil det bliver gyldent brunt. Læg kyllingestykkerne op i en skål. 

  3. Steg nu løgene og herefter kålen indtil de bliver bløde og får en dejlig gylden farve. Imens steges spejlægget i en anden pande i 15 g. smør og kom salt og peber på. Bland kål og løg med kyllingestykkerne i panden og kom spinaten oveni og rør rundt indtil spinaten falder sammen.

  4. Bland kål og løg med kyllingestykkerne og læg spejlægget ovenpå.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *