Jordbæromelet

Jordbæromelet

Mens der stadig er lidt danske jordbær i omløb, så lav denne skønne jordbæromelet. Du kan spise den til morgenmad, men hvad med at lave den til sen aftensmad en dag, hvor du ikke har lyst til stå i køkkenet så lang tid.

Som strøsukker har jeg brugt Sukrin Gold. Den har en brun farin smag som passer rigtig godt sammen med jordbærometetten.

Jordbæromelet

Ret Dessert, Morgenmad
Køkken Dansk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

Omelet

  • 2 æg
  • 1/2 tsk citronskræl
  • 1 drys kardemomme
  • ½ spsk Sukrin gold
  • ½ dl piskefløde
  • 1-2 tsk gul HUSK
  • smør til stegning

Topping

  • 10-15 jordbær
  • lidt citronsaft
  • ½ spsk Sukrin Gold

Sådan gør du

  1. Kom Husk, Sukrin gold og kardemomme ned i blenderglasset før de våde ingredienser. Kom herefter æg, piskefløde, citronskal ned til de tørre ingredienser. Blend det hele og lad det stå i 5 min.

  2. Imens gøres jordbærren klar. Vask dem og skær dem i skiver. Kom nogle dråber citronsaft over jordbærrene og stil dem til side indtil omeletten er klar.

  3. Kom smør på stegepanden og steg omeletten på begge sider og vend den med et grydelåg.

  4. Kom omeletten over på en tallerken og pynt med jordbær og Sukrin gold.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *