Hjemmelavet mandelmælk

Hjemmelavet mandelmælk

Egentlig havde jeg ikke tænkt mig at lave mandelmælk, men fordi jeg ville prøve at lave chiagrød med mandelmælk, så var jeg nødsaget til selv at lave mandelmælken. Den mandelmælk man finder i handlen er ofte tilsat sukker og derfor kunne jeg ikke bruge den idet jeg forsøger at undgå sukker. Så på med vanten og igang med mandelmælken. lDet var nu ikke så besværligt, bare en smule langsommeligt, men den blev rigtig god. Her får du opskriften.

Mandelmælk kan holde sig i 3 dage i køleskabet.

Mandelmælk

Ingredienser

1. Dag

  • 1 dl mandler
  • 2 dl vand

2. Dag

  • 2 dl vand
  • ½ stang vanilje

Sådan gør du

Dag 1

  1. Dagen inden lægges mandler med skal i blød natten over i køleskabet.

Dag 2

  1. Du kan vælge at smutte mandlerne eller at beholde skallen på inden du blender dem. Mælken bliver mere hvid, hvis du tager skallerne af, men som du ser på billedet, så bliver mandelmælken stadig hvid selvom jeg valgte at beholde skallen på.

  2. Hæld vandet fra natten fra inden du starter med at blende. 

  3. Put nødderne ned i blenderen sammen med 2 dl. vand. Blend i et par minutter til mandlerne er blevet til fnuller i mælken og den er dejlig hvid.

  4. Nu kan du vælge at tage et osteklæde, en tæt si eller et kaffefilter og hælde mælken igennem. Jeg valgte sien og det fungerede fint. 

  5. Stil mælken på køl og så kan den bruges til smoothies, chiagrød eller som mælk i kaffen. Ja, du kan bruge den som var det mælk.

  6. Smid ikke fnulleret i sien ud, men brug det til hytteostpandekager eller i frikadeller el. Det kan sagtens bruges.

  7. Variation:

    Hvis du synes den er blevet for tyk kan du bare tilsætte lidt vand.

    Du kan tilsætte honning eller fibersirup når du blender mandelmælken, så bliver den mere sød.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering