Havregrød med æg, chokolade og mandler

Dette morgenmåltid er en rigtig proteinbombe og vil holde dig mæt i mange timer. Tit får jeg en omgang havregrød, hvis jeg har travlt på jobbet og jeg på forhånd ved, at jeg kommer senere til frokost. Så falder jeg ikke i fælderne, som der er rigtig mange af på mit arbejde. 

Havregrød er jo et rigtig sundt og solidt morgenmåltid og når der så tilsættes et æg, mandler og chokolade, så holder mætheden meget længere. Desuden er retten også meget hurtigt lavet i vores travle hverdag.

Havregrød med æg, chokolade og mandler



Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 13 minutter
Antal 1

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vand
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • 1 håndfuld mandler
  • 10 g 70% mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Hæld havregrynene op i en tallerken der kan tåle at komme i microovnen. Hæld vandet ovenpå og tilsæt salt og sukke/sødemiddel og sæt tallerkenen i mikroovnen ved højeste varme i 2½-3 minutter. Prøv dig frem da microbølgeovne er foreskellige. Rør evt. en gang imellem i grøden for at tjekke at den ikke brænder på eller for at finde ud af om grøden skal have en tur mere i microen.
  2. Mens havregrøden er i microen, så hakkes mandler og chokolade. Ægget slåes ud i en lille skål og piskes godt igennem.
  3. Nå grøden er klar, så røres ægget ud i havregrøden. Bagefter dys da chokolade og mandler over grøden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering