Friturestegte halloumi stænger med dip

Friturestegte halloumi stænger med dip

Disee halloumi stænger er en mega fræk opskrift. Lav dobbeltportion nu du har olien i gryden. Olien skal jo smiddes ud bagefter. Jeg brugte oliveolie, så lugter der ikke af olie i hele huset efter stegning.

Det er ikke en ret jeg spiser hver dag, også fordi friturestegning måske ikke er det sundeste. Retten er dog super god og jeg fandt den på Diet Doctors hjemmeside. Jeg kan varmt anbefale denne side, hvis du vil se på lidt flere LCHF opskrifter.  Link til video: Friturestegte halloumi i stænger

Friturestegte halloumistænger med brasede radisser, friske ærter og avokadodip

Ret Forret, Frokost
Køkken Græsk
Antal 1 person
Forfatter Jill Wallentin

Ingredienser

Halloumiosten

  • 100 g halloumi ost
  • olivenolie

Dippen

  • ½ avokado
  • 65 g creme fraise 38%
  • ½ hakket hvidløg
  • ½ tsk tabascosovs el.
  • ½ tsk citronsaft
  • 1 håndfuld hakket purløg
  • salt & peber

Brasede radisser

  • 1 håndfuld radisser
  • 1 spsk. smør
  • salt & peber

Ærter

  • 4 spsk nybælgede ærter

Sådan gør du

Avokadodip

  1. Mos den halve avokado og bland den godt sammen med creme fraisen.

  2. Hak hvidløg og purløg og kom det i skålen med avokadomosen.

  3. Kom så citronsaft, tabasco i dippen og smag til med salt og peber. Du kan evt. også smage til med mere citron og tabascosovs.

Halloumistænger

  1. Normalt kommer halloumiosten i pakker af 200 g. Derfor skærer jeg den over og her skal du kun bruge 100 g. Men skær den hele ud i ca. 10-12 stænger.

  2. Hæld olie op i en højkantet gryde og steg halloumistængerne i olien. Test om den er klar ved at stikke en af halloumistængerne ned i olien. Syder det godt, så gå i gang med at friturestege. Hvis du bruger en frituregryde, så Varm frituren op til 180 grader og steg halloumiosten.

  3. Tag osten op og læg den på et fedtabsorbernede underlag evt. køkkenrulle.

Brasede radisser

  1. Skær radisserne ud i halve eller kvarte.

  2. Kom smør på panden og lad det bruse op. Bras radisserne i smørret i 8-10 min. Imens kan du bælge de friske ærter.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *