De bedste morgenboller

De bedste morgenboller

I flere år har jeg bagt morgenboller til vores gæster og os selv. Der er ikke noget så skønt som duften af nybagt brød og det bringer en tilbage til barndommen, når man fik et stykke dej af sin mor og fik lov til at ælte, forme, bage og til sidst smage det nybagte brød. Min fætter Bo og hans kone Grethe har altid bagt og min mormor har vist aldrig købt et franskbrød, så det ligger til familien af bage sit eget brød. Dog har jeg altid syntes at det var super besværligt at gå i gang med processen, men her er en nem tilgang til projektet. Her har du dej nok til 3-4 dage, så skal du kun lave dej hver 3.-4. dag og kan nyde nybagt brød alle dage. Så er det lige pludselig ikke så besværligt at skulle bage brød hver dag. Det er bare at tænde for ovnene, tage dejen ud af køleskabet og sætte bollerne i ovnen i 15 min. Imens kan man jo tage sig et brusebad eller gøre sig klar til dagens dont.

Så prøv det og tro på, at det er ikke så besværligt som vi går rundt og tror.

Nemme morgenboller

Antal 12 boller

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand
  • 1 dl grahamsmel
  • 1 dl havregryn
  • 7 dl hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 20 g gær

Sådan gør du

  1. Hæld vandet ned i røremaskinen sammen med gær og salt. Rør med dejkrogen på lavt niveau til at gæren er opløst.

  2. Tilsæt havregryn og grahamsmel og næsten al hvedemelen. Hold lidt af hvedemelen tilbage og se om dejen er dejlig lind. Den skal ligne havregrød. Når dejen er rørt sammen, så den ligner havregrød, så stopper du røremaskinen i 10 minutter for at lade dejen hvile.

  3. Når de 10 minutter er gået, så sættes røremaskinen på højeste niveau og skal nu røre indtil dejen har samlet sig og ikke længere rører ved skålen. Det tager ca. 10-15 minutter.

  4. Vej nu dejen op i 3 lige dele og fordel dejen direkte ned i 3 plastikdåser. På denne måde har du dej ti 4 boller i de næste 3 dage. Sæt nu dejen i køleskabet og næste morgen er dejen klar til at blive bagt.

  5. Tænd for almindelig ovn på 230 grader. Tag en bageplade ud og lad en bageplade blive i ovnen. Læg nu bagepapir på bagepladen udenfor ovnen. Nu drysses der mel ud på bordet. Dejen hældes ud på melet og der drysses også lidt mel ovenpå dejen.

  6. Tag nu en stor dejskraber i metal og del dejen i 4 dele. Tag forsigtigt hver af de 4 dele og læg dem over på bagepapiret. Når ovnen er klar så overfør bagepapiret med bollerne på til den varme bageplade i ovnen.

  7. Nu skal bollerne bare bage i ca. 15 minutter indtil bollerne er godt gyldne. Tag dem ud og læg dem på en rist og lad dem køle lidt af.

  8. Nyd bollerne sammen med dit foretrukne pålæg eller bare med en god klat smør smurt ud på brødet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *