Burrata-tapas

Burrata-tapas

Burrata oversættes bogstaveligt til “smørret”, som giver os et smugkig ind i dens rige smag. Det er en frisk italiensk ost lavet af mozzarella og fløde. Ved første øjekast kan det ligne en frisk bold af mozzarella, men den virkelige charme af burrata – og hvad der skiller de to oste fra hinanden – er hvad der er på indeni.

Det vigtigste at huske om denne ost er, at selvom den er lavet af mozzarella, så er burrata ikke mozzarellaost. Burrata er helt sin egen og en meget speciel type ost.

Burrata har en solid ydre ostemasse lavet af frisk mozzarella, der er formet som en hul pose og derefter fyldt med en blød, stivnet ostemasse og frisk fløde. Den har en mælkeagtig, smør agtig smag, der er rig og en ren nydelse.

Kig efter burrata på italienske markeder, ostebutikker, og i ostesektionen af specialbutikker.

Opbevaring og servering af Burrata Ost
Burrata serveres typisk ved stuetemperatur, og da den er frisk, serveres den bedst inden for 48 timer efter køb. Derefter anses det for at være forbi sin prime (selv om det stadig er helt spiseligt). Og den virkelige magi sker, når burrata er skåret op og de cremede insider spildes ud. Det gør en dejlig topping på en salat og er vidunderligt serveret med ristet brød.

Burrata tapastallerken

Forb. tid 10 minutter
Antal 1

Ingredienser

  • ½ Burrata
  • 5-6 skiver Milano pølse eller anden god italiensk pølse
  • ½ agurk
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du

  1. Når du åbner posen med burrata'en i, så lad være med at smide væske den ligger i ud. Hæld den istedet over i en lille skål og skær så burrataen over og læg så den halve burrata op i skålen - så holder den sig 1-2 dage i køleskabet.
    Den anden halve lægges på tallerkenen og skæres ud i mundrette stykker. 

  2. Vask grøntsagerne og skær dem ud i små stykker og placer dem ved siden af burrata'en.

  3. Læg også Milano pølsen ud på tallekenen og tag så olivenolien og hæld den ud over grøntsagerne og burrataen. Drys med salt efter egen smag.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering