Broccolisuppe med bacon og parmesanchips

Broccolisuppe med bacon og parmesanchips

Broccolisuppe er en tilbagevendende ret vi elsker derhjemme. Man bliver mæt, men ikke for mæt. Alle smagene tilfredstiller smagsløgene og der er både sprødt og blødt.

Parmesanchips er fantastiske og kan bruges til mange retter, men også til forret.

Broccolisuppe med bacon og parmesanchips

Køkken Italiensk
Antal 2

Ingredienser

  • 600 g broccoli
  • 2 gule løg
  • 2 fed hvidløg
  • 7 dl kylling- eller grøntsagsbouillon
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • ½ tsk spidskommen
  • 8 skiver bacon
  • 30-40 g revet parmesan
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og sæt den på 160 grader. 

  2. Start med parmesanchipsene, så riv parmesanosten og drys den ud i cirkler på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen ind i ovnen og bag chipsene i ca. 5-6 minutter. Hold øje med dem, da de ikke må blive brune og de kan hurtigt brænde på.

    Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på bagepapiret, hvorefter man kan fjerne dem fra papiret.

  3. Skær broccolien ud i mindre stykker. Hak løgene og skær hvidløgene i skiver.

  4. Kom olivenolie i en gryde og svits løg, hvidløg, spidskommen og broccoli i olien. 

  5. Hæld bouillon over grøntsagerne og kom låg på gryden. Kog så broccolien mør - tjek lige med en kniv.

  6. Baconen kan steges imens at broccolisuppen koger, så læg skiverne på en pande, efter at der er kommet låg på. Når baconen er stegt lægges skiverne på nogle stykker køkkenrulle, så fedtet bliver suget fra.

  7. Blend suppen med en stavblender, tilsæt piskefløden og lad den koge i 5-10 min. 

  8. Smag suppen til med salt og peber.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *