Broccoletti og stegt spidskål

Broccoletti og stegt spidskål

Nu lykkedes det – jeg fandt broccoletti i Superbrugsen. Danskerne kalder dem aspargesbroccoli, men jeg synes nu at deres italienske navn broccoletti “små broccoli” er mere passende. Jeg har set at mange opskrifter på nettet har haft dem på tallerkenen. Normalt handler jeg sjældent hos Superbrugsen, men i dag fandt jeg dem her. I Italien er det en helt almindelig grøntsag og jeg håber også den bliver her i Danmark. Det er nemlig en meget dejlig og delikat grøntsag. På markeder i Italien finder man dem næsten hele året rundt og det er godt med denne afveksling i udvalget af grøntsager der i forvejen er meget begrænset her i Danmark. Håber at vi snart kan finde mange flere forskellige auberginer som de hvide, de runde etc. – det er synd at vi ikke går mere på oplevelse i grøntsagerne. Jeg ved dog at det er muligt at finde en del grøntsager i Inco, men ikke alle har adgang til deres skønne grøntsagsudvalg

Stegt spidskål er en favorit og smagen er fenomenal. Det er nok den nemmeste måde at tilberede spidskål på. Sammen med en mayonnaise dressing og lidt stegt kød er de super lækre. I dag havde jeg lidt frikadeller fra dagen før og de passede så godt sammen. Opskriften på frikadellerne finder du her: LCHF Frikadeller

Broccoletti og stegt spidskål

Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Italiensk

Sådan gør du

  1. Broccoletti dampes klare - du skal kunne stikke en skarp grøntsagskniv igennem, så er de klar.

  2. Spidskålen skæres ud i passende kvarter eller mindre og steget på en pande i rigeligt smør og salt.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *