Blåbærscones med friske blåbær

Blåbærscones med friske blåbær

Jeg bager ikke særlig meget om vinteren. Det plejer ellers at være i vinterperioden at man får lyst til at bage. Dvs. når julen nærmer sig. Jeg fik lyst til blåbærscones og opfandt denne opskrift. Mandelmel og fiberhusk istedet for mel, sukrin istedet for sukker og så ellers hvad jeg plejer at putte i scones.
Husk at dejen ikke skal røres for meget, ellers bliver scones ikke gode – det gælder også denne LCHF opskrift. Det er først gang jeg laver scones i en LCHF version. Nøj, hvor blev de gode!

Når du tilsætter blåbærerne, så pas på ikke at mase dem – de skal være hele så de kan poppe inden i dejen, når den bages. Der er heller ikke behov for marmelade – der er jo blåbær, men server dem gerne med flødeskum til.

Blåbærscones med friske blåbær

Ingredienser

  • 100 g mandelmel
  • ½ spsk fiberhusk
  • 1 spsk Sukrin Gold
  • 1 tsk reven skal af en økologisk citron
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 50 g hytteost
  • 1 tsk smør
  • 1 håndfuld blåbær
  • 1 tsk Sukrin Gold

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 160 grader.

  2. Bland så de tørre dele: mandelmel, fiberhusk, sukrin, bagepulver, kardemomme, vaniljepulver og citronskal. 

  3. Blend æg, hytteost og smør. 

  4. Hæld lidt af den våde masse over i skålen med den tørre masse og føl dig frem til, hvornår dejen har fået nok væske. 

  5. Vask blåbærene og hæld dem ned i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen uden at ødelægge blåbærerne. 

  6. Form en cirkel af dejen på et bagepapir, hvor dejen er ca. 2 cm høj over det hele. Skær dejen over i 4 dele /4 kvarter og inden du sætter kagen i ovnen, drysses der lige med lidt Sukrin Gold. 
    Bag blåbærsconen i ca. 20 min.  alt efter hvordan din ovn virker.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *